Depremin yarası şefkatle iyileşiyor

Depremin etkilediği 11 ilden bu yıl 53’ü erkek 47’si kız 100 depremzede çocuk, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda 5’inci sınıfa başladı. Yeni yuvalarına hemen uyum sağlayan o öğrencileri ‘şefkat yuvası’ Darüşşafaka’da ziyaret ettik.

Depremin yarası şefkatle iyileşiyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.11.2023
A+
A-

ÇİĞDEM YILMAZ- Darüşşafaka Cemiyeti 160 yıldır annesi ya da babası hayatta olmayan ve maddi durumu yetersiz çocuklara, 8 yıl boyunca tam burslu yatılı eğitim sağlıyor. Sınavla her yıl 120 öğrenci alan Darüşşafaka, bu yıl deprem nedeniyle Türkiye İş Bankası’nın da desteğiyle öğrenci kabul kontenjanını 100 kişi artırdı. 53’ü erkek 47’si kız 100 depremzede çocuk, Darüşşafaka’da 5’inci sınıfa başladı. Darüşşafaka’ya gelen hepsi de 10 yaşında olan öğrenciler, 2,5 haftalık oryantasyon çalışması ile yeni yuvalarına hemen uyum sağladı, yüzleri güldü, hedefleri daha da netleşti.

O öğrencilerden biri Ulaş Epik. Depreme Malatya’da yakalanan Ulaş, bilim insanı olmak istediğini söylüyo ve devamk ediyor: “Matematiği çok sevdiğim için matematik ve bilim atölyesindeyim. Kendime Einstein’i örnek alıyorum.”

Kalp doktoru olacak

Aysima Yeşilturna da depreme Adana’da yakalandı. Kalp doktoru olmak istediğini söyleyen Aysima, “Dedem kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti. Bu yüzden kalp doktoru olmak istiyorum bu alanda en iyisi olmak için çabalayacağım. Burada da bize her türlü imkân sunuluyor. Ben şu anda voleybol atölyesindeyim hem de el sanatlarında. En sevdiğim ders de yabancı öğretmenlerin girdiği İngilizce dersleri” diye konuştu.

Bir başka Adanalı Zeynep İdil Yurtışığı. Kdın doğum uzmanı olmak isteyen Zeynep de şunları söylüyor; “Kadınların en mutlu anlarına tanık olmak ve çocukları çok sevdiğim için kadın doğum uzmanı olmak istiyorum. Darüşşafaka’ya da çok çabuk alıştım, çok sayıda iyi arkadaşım oldu. Drama ve voleybol atölyesindeyim. Hafta sonları da, öğretmenlerimiz bizi dışarıya çıkartıyor. Anıtkabir’e de gittik.”

‘Çok ağladım’

Kahramanmaraş’tan gelen 10 yaşındaki Fatma Kütük, alışma sürecini biraz zor atlatmış. Ana okulu öğretmeni olmak istediğini söyleyen Fatma, “İlk günler çok ağladım. Çünkü babamdan ayrılmak istemiyordum ve kardeşim 3 yaşında. Babamla ikisi şimdi birlikteler, onları çok özlüyorum ama buraya da alıştım. Çocukları çok sevdiğim için, ana okulu öğretmeni olacağım. En sevdiğim ders Türkçe, burada da fikir avcıları atölyesindeyim. Yeteneklerimize göre bu atölyelere gidiyoruz” dedi.

Hatay’dan gelen Enes Ateş de şunları anlattı: “Geldiğim gibi alıştım. Geldiğimde ağabeyim de bir süre yanımdaydı. Ağabeyim gittiğinde biraz üzüldüm o kadar. En büyük hayalim iyi bir futbolcu olmak. Futbolculukla birlikte bir mesleği yapabilirsem, savcı ya da hâkim olmak istiyorum. Çok fazla okuyorum. Okudukça ve savcı ya hâkim olma isteğim artıyor.”

Depremin yarası şefkatle iyileşiyor

Ebru Arpacı

Daha çok öğrenci için yeni bina

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı,  eğitimini üstlendikleri 100 öğrencinin yanı sıra deprem bölgesindeki 100 çocuğa birer tablet aldıklarını ve bu çocuklara da uzaktan ve teknoloji alanında eğitim desteği sağladıklarını söyledi. Arpacı, “Çocukları kabul ettikten sonra, psikolojik danışmanlarımızın sayılarını artırdık. Öğretmenlerimize depremzede çocuklara nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda eğitimler verdik. Özellikle deprem bölgesinden gelen çocuklar çok katlı bir binaya giremiyorlardı ama şimdi onu da aştık. Bu arada cemiyetimiz okutacağı öğrenci sayısını artırmak için bir proje de başlattı. Daha fazla çocuğu bünyemize almak ve okutmak için yeni bir eğitim binası yapıyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.